Gamen op een Chromebook krijgt fantastische update, dankzij Nvidia

Dat je bekent bent met de Chromebook is duidelijk, maar gamen op een Chromebook? In hoge kwaliteit games spelen, of liever gezegd streamen, dat was een ander verhaal.

Inmiddels is het al bijna een half jaar geleden dat Nvidia de game-streaming dienst heeft uitgerold

Dit nieuwsbericht op het blog van Nvidia zelf laat weten dat GeForce NOW beschikbaar is voor Chromebook!

Op 18 Augustus is er een betaversie gelanceerd op Chrome OS. Hiermee hebben Chromebooks de kracht om PC Games te kunnen spelen, via de streamingdienst van GeForce NOW.

Lees snel verder hoe je dit doet, en voor een voorbeeld hoe gamen op je Chromebook nieuw leven krijgt.

Het gamen via GeForce NOW werkt ook samen met je game account op andere platformen zoals Steam. Heb je al een spel in je steam platform, en is deze beschikbaar op GeForce NOW, dan kan je hem zo spelen.

Hoe start je met Pc Games spelen op je Chromebook

Om dit te proberen zijn de stappen niet lastig. Ga naar play.geforcenow.com en log in met je GeForce NOW-account. Aanmelden is eenvoudig, kies gewoon voor een betaald Founders lidmaatschap of voor een gratis account.

Eenmaal ingelogd ben je slechts een paar klikken verwijderd van het streamen van een enorme catalogus met spellen.

Zoek je spel op in de catalogus. Heb je een spel al in het bezit op een ander platform, dan log je simpelweg in en het spel wordt toegevoegd om te kunnen spelen.

Voor de beste ervaring wil je die kunnen spelen met een USB-muis, aangesloten op je Chromebook.

Voorbeeld van Gamen met GeForce NOW op Chromebook

Er is een dag na de aankondiging direct een video opgenomen door de mannen van Chrome Unboxed. In hun tests op YouTube laten ze zien wat de Chromebook kan met behulp van de Streamingdienst.

Test met Geforce NOW op high-end Chromebook

Onderstaande video van Chrome Unboxed begint bij het starten van Fortnite. En vertelt kort hoe goed het reageert. Daarna spelen ze een beetje om het gevoel over te krijgen. Het word gespeeld op de Lenovo Flex 5.

Gamen in de cloud gaat dus echt de goeie kant op, en wil er nou niet een gaming laptop voor minder dan 300 euro?

Een hele sterke Chromebook heb je er namelijk niet eens echt voor nodig. In de video hierboven wordt gespeeld op een Lenovo Flex 5, wat een ‘high-end‘ chromebook is. Maar meerdere mensen hebben op goedkope modellen kunnen spelen met fantastische resultaten.

Voorbeeld van Gamen met GeForce NOW op een Chromebook van nog geen 300 euro

Op 1 September 2020 verscheen de video van Sypnotix. Hier laat ze zien hoe het spelen van ‘Hitman’ gaat op een goedkoper model Chromebook. Want dat is wat we willen toch?? Cheap games!

Onderstaande video begint bij een in-game gameplay voorbeeld.

Nadeel: wachttijd van gratis GeForce NOW account

Het duurt niet altijd zo lang, maar als het druk is bestaat de kans dat je geduld moet hebben voor je kan starten.

Dat het niet allemaal pracht en praal en goed is kan natuurlijk niet anders. Gamen met GeForce NOW kent namelijk wel een nadeel als je je portemonnee niet wilt trekken.

De gratis versie kent namelijk een wachttijd voor een beschikbare ‘gratis cloud gaming pc’. Dat betekent dat je als gratis gebruiker moet wachten tot er een beschikbare computer vrij is, die jouw game gaat streamen.

Wat kost het om Games te Streamen

Klikken op bovenstaande afbeelding brengt je naar de lidmaatschapspagina van GeForce NOW.

Als je niet te lang wacht met een account starten, dan maak je nog gebruik van de ‘Founders Edition’. De founders edition laat je voor 5.49 gebruik maken van de betaalde dienst.

Het gratis account kent een limiet van 1 uur gamen per sessie. Daarna moet je opnieuw verbinden. Als je nagaat dat je soms 20-40 minuten moet wachten tot je kan spelen, is dat al snel frustrerend.

Maar zeg nou zelf. Voor 6 euro per maand gamen op een Chromebook van nog geen 300 euro, dat wil je toch?

Niet wachten, alle voordelen, en direct starten met het spelen van al jouw favoriete games? Bekijk hier de verbazende lage prijzen voor GeForce NOW.

Plaats een reactie