Aanbieding!

ASUS CX1700CKA-AU0059 aanbieding 17.3 inch Zilver Chromebook

439,00

Scherm: 17.3 inch | Kleur: Zilver | Cpu: Intel Pentium Silver 1.1 Ghz | Ram: 8 GB | Hdd: 128 GB eMMC SSD | Os: Chrome OS

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: 4711081337744

Beschrijving

Van de schijfruimte houdt je effectief ca. 121 GB over door Chrome OS. Na installatie van de standaard apps is dat ongeveer 119 GB voor je eigen opslag.

Bekijk de huidige aanbieding bij bol.com

Specificaties

De belangrijkste specificaties van de ASUS CX1700CKA-AU0059 op een rij. Hier staan alle onderdelen die belangrijk kunnen zijn in één overzicht. 

Klik op de specificatie om naar de uitleg ervan te 'springen', je blijft op deze pagina. 

Beeldscherm Grootte

17.3 Inch

  Resolutie

1920 x 1080 pixels

  Leesbaarheid

leesbaarheid 127 ppi

Werkgeheugen (RAM) Totaal

8 GB Ram

Opslagruimte Hardeschijf

128 GB opslagruimte

Videokaart Model

Intel UHD Graphics videokaart

Usb aansluitingen Usb A (normaal)

cb_usbAportcount

  Usb C

2

Numeriek toetsenbord Aanwezig

Y

Besturingssysteem  

Chrome OS

Draagbaarheid / Gewicht  Gewicht (gram)

2420

Laat een comment achter als je graag iets meer/minder terug willen zien in bovenstaande lijst. Zo kunnen we jou en andere bezoekers nog beter helpen.

Design

In dit deel alles over het uiterlijk en design waar we informeren over de kleurstelling, de vorm, en de eventuele voordelen die dit heeft. 

Kleur - zilver

Het grootste deel van deze chromebook bestaat uit zilver. Dit is de kleur van de 'shell' oftewel de achterkant van je beeldscherm. Op het moment dat je de chromebook dichtklapt is zilver het meest duidelijk te zien. Handig als je jouw chromebook wilt herkennen van een afstand. 

Soms bestaan chromebooks uit 2 hoofdkleuren, en dit is vaak aan de binnenkant het best zichtbaar. De tweede kleur is terug te zien in en rondom het toetsenbord. De plek waar je met je polsen rust tijdens het typen bijvoorbeeld. 

De rand rondom het beeldscherm ( het 'kijk gedeelte' ) is over het algemeen voorzien van dezelfde kleur als die rondom je beeldscherm.

De Hoofdkleur is hiermee de buitenkant van je laptop, en de tweede kleur ( indien aanwezig ) is aan de binnenkant terug te vinden.

Vormfactor en uiterlijk - Clamshell

De $productnaam is uitgevoerd als clamshell. Een clamshell verwijst naar een elektronisch toestel met een scharnierend deksel dat moet worden geopend om te worden gebruikt. Zoals een schelp ook opent en sluit ( vandaar de naam 'clam' ).

De clamshell is de meest voorkomende variant qua uitvoering. Ook zie je deze uitvoering terug in de 2-in-1 modellen ( waarbij je de chromebook als laptop, maar ook als tablet kan gebruiken , ook wel 'convertible' genoemd)

Een flip-telefoon is bijvoorbeeld een mobiele telefoon met een clamshell-ontwerp, die kan worden opengeklapt om toegang te krijgen tot de functies en de interface. De meeste laptops hebben ook een clamshell-ontwerp.

Het voordeel van een clamshell is dat het open en dichtdoen ook gelijk een functie heeft. 

  • Dichtklappen stuurt een signaal naar Chrome OS om de laptop in slaapstand te zetten.
  • Openklappen zorgt er voor dat je laptop 'ontwaakt', om verder te gaan waar je gebleven was

Tijdens deze slaapstand verbruik je chromebook aanzienlijk weinig batterij, en is een prima manier om even te stoppen met wat je aan het doen was, zonder dat de laptop onnodig aan staat.

In sommige gevallen, en afhankelijk van je instellingen, dien je na het ontwaken alleen je wachtwoord opnieuw in te voeren, om verder te kunnen werken.

Beeldscherm

Grootte - 17.3 Inch

De grootte van beeldscherm is 17.3 inch. De beeldschermgrootte is ook wat de totale afmetingen voor het grootste deel bepaalt. Een klein formaat scherm betekent ook kleinere afmetingen en handiger mee te nemen.

Het aantal inches van een beeldscherm bepaalt niet hoe groot iets weergegeven wordt. Dit is namelijk een combinatie van inch en het aantal pixels. Deze combinatie, en daarmee de leesbaarheid van teksten, wordt uitgedrukt in PPI, oftewel: pixels per (vierkante) inch.

Een hoog aantal PPI is vooral voordelig voor foto's en het kijken van video. 

Om zeker te weten of je de juiste maat kiest voor jouw gebruik, is het handig de volgende tabel er op na te slaan

Beeldschermgrootte Lage resolutie Hoge resolutie
Laag aantal inches (10.1") letters worden bij een lage resolutie ( minder dan 1920x1080 nog goed leesbaar weergegeven letters worden bij een hoge resolutie kleiner weergegeven. zo past er meer op het scherm, ten koste van de leesbaarheid
Hoog aantal inches ( tot 15") letters worden normaal tot groot weergegeven.
Vooral handig als je vooral met tekst te maken hebt of veel leest.
Een hoog aantal inches werkt goed samen met een hoge resolutie. Dit zorgt voor heldere en niet te kleine weergave van tekst.
     

Afhankelijk wat belangrijk voor je is, tekst of beeld, is het goed om rekening te houden met het schermformaat. Of je nu een 17.3 inch beeldscherm.

Resolutie - 1920 x 1080 pixels

De resolutie van het beeldscherm is 1920 x 1080 pixels. Zoals we bij de beeldschermgrootte al hebben aangegeven, is de combinatie van resolutie en schermgrootte belangrijk.

Als je gaat voor strakke weergave, en zo veel mogelijk informatie in beeld hebben, dan heb je een hoge resolutie nodig. 1920 x 1080 pixels zorgt bij de juiste schermgrootte voor heldere weergave, zonder dat je hoeft te knijpen met je hogen.

Leesbaarheid - 127 ppi

De leesbaarheid van 127 ppi van een beeldscherm is de verhouding tussen de resolutie (1920 x 1080) en de beeldschermgrootte (17.3 inch). de waarde 127 geeft het aantal punten aan per vierkante inch.

Kleine schermen met een hoge resolutie (zoals 1920x1080) hebben meer punten per inch, dan grotere schermen met dezelfde resolutie.

Voor foto's,bekijken is een grotere PPI voordelig omdat er meer detail verwerkt kan worden op het beeld.

Voor teksten is het beter een goed leebare PPI te hebben, zodat tekst niet te klein wordt weergegeven.

Verlichting

Beeldverhouding

De beeldverhouding 16:9 is de meest voorkomende verhouding binnen laptops en computers. Vrijwel elke monitor die je in het dagelijks leven tegenkomt staat in deze verhouding.

Dit is tevens de verhouding die je terugziet in de HD resoluties. In dit geval komt het overeen met zijn resolutie van 1920 x 1080

Processor

Fabrikant - Intel

Intel is nog steeds marktleider als het om processoren gaat en dat geldt ook voor de ASUS CX1700CKA-AU0059. Intel gebruikt x86-processoren, een eigen familie van processorontwerpen van Intel.

Intel is krachtig, zuinig met accuduur, en heeft uitstekende schaalbaarheid wanneer je meer of minder rekenkracht nodig hebt. 

Model - N6000(Intel Pentium Silver)

De ASUS CX1700CKA-AU0059 maakt gebruik gebruik van de Intel N6000. En is o.a. voor videoweergave voorzien van de Intel UHD Graphics.

Om de exacte eigenschappen op de zoeken bij de fabrikant (Intel) heb je dit modelnummer nodig. Wil je alle specificaties zien dan kan je ze hier vinden: Zoek N6000 bij Intel.