Acer chromebooks met full HD 1080P resolutie

Wil je een full HD monitor op je laptop? Voor een overzicht van alle modellen met 1080P monitor kan je filteren op onze chromebooks pagina

Afhankelijk van je toekomstige gebruik heb je misschien al besloten een 1080P resolutie te willen hebben op jouw Chromebook, Maar voor je koopt is het verstandig om de voor en nadelen nog even na te lopen.

Er zijn twee redenen waarom mensen een full hd resolutie willen. De eerste is om meer te zien en de tweede is om het scherper te zien. Wat geheel afhankelijk is van het beeldschermformaat.

Een kleiner formaat beeldscherm, met een 1080p resolutie geven video en foto’s haarscherp weer. Maar deze scherpte gaat je bij teksten wel parten spelen, omdat text veel kleiner wordt weergegeven. Dit is op te lossen door in te zoomen binnen de applicaties, maar dan wordt alles groter, ook de knoppen en menu’s.

Daarnaast verbruikt een FullHD en groter beeldscherm wat meer energie.

Hoeveel modellen heeft Acer met een Full hd resolutie

Het aantal modellen dat fabrikanten zoals Acer op de markt hebben verschilt van tijd tot tijd. De beste mogelijkheid die we je kunnen geven is te zoeken binnen alle Acer chromebooks met 1080P op Chromeo, om in één oogopslag te zien hoeveel modellen er beschikbaar zijn.

Over het algemeen is de 14 inch het best vertegenwoordigd, Maar ook voor de ‘ultra portable’ en dus kleinere modellen heeft Acer wat te bieden.

13 Inch portable met full hd

Ga je liever voor strak beeld op een ultiem draagbaar formaat van slechts 13 inch dan vindt je alle Full HD modellen in dit formaat hier

de meeste modellen zijn 14Inch

Veruit de meeste modellen hebben een schermformaat van 14 Inch. Acer heeft hier voor gekozen omdat deze schermgrootte de ideale lijn is tussen leesbaarheid en scherpte. Het is net niet te klein om teksten goed te onderscheiden, en zeker niet te groot om te vervoeren en mee te nemen.

Alle 14 inch Acer modellen vindt je hier

15 Inch modellen en het voordeel van een numeriek toetsenbord

Op het moment van schrijven zijn er maar een paar modellen met 15Inch schermen in full hd resolutie te krijgen. Deze modellen zijn vaak wél voorzien van een numeriek toetsenbord, die veel modellen en merken lang niet altijd hebben.

Dit kan het overwegen waard zijn, maar is afhankelijk van je invoer. Heb je vaak wat uit te rekenen dan is een ‘ingebouwde’ calculator echt een voordeel om rekening mee te houden.

Full hd scherm en Numeriek toetsenbord

acer chromebook in 15inch met numeriek toetsenbord

Een kleinere monitor kan een resolutie van 1080p hebben, maar tekst zal niet altijd leesbaar zijn omdat het kleiner weergegeven wordt. Foto’s en video’s zullen echter kristalhelder zijn, omdat voor elke pixel die in de foto zit er ook een in de monitor beschikbaar is. Als je op zoek bent naar scherpte, dan kun je beter full HD nemen, maar dit kan je batterij wat sneller uitputten dan normaal!

Full HD schermen verbruiken wat meer energie

Full HD schermen met een hogere resolutie betekent meer pixels in het scherm. Om de prestaties (verversingssnelheid) vergelijkbaar te houden met die van een lagere resolutie beeldscherm zal de cpu/gpu meer werk per tijdseenheid moeten doen. Met werk bedoel ik het tekenen/kleuren van de pixels.

Als een computer harder moet werken, wordt er ook meer energie verbruikt.

Meer belasting van cpu/gpu betekent meer stroomverbruik. Ook zul je merken dat als je je resolutie verlaagt je computer sneller wordt (vooral in Spellen), wat betekent dat de computer nu met minder middelen hoeft te werken, wat weer batterij- of stroomverbruik spaart.

Te kleine tekst kan tot irritatie leiden

Het is gebleken dat ogen vermoeid en geirriteerd kunnen raken van het kijken naar schermen met (te) kleine tekst. Vooral als de afstand tot je ogen te klein is, wat een gevolg kan zijn van het gebruik van een de klein scherm of tablet waarbij je hem dicht bij je gezicht moet houden.

Het goede nieuws is dat je deze problemen kunt vermijden door eenvoudig op je tekst in te zoomen, en het scherm verder van je ogen te houden. Iets wat met grotere schermen vaak vanzelf gaat.

Hierdoor wordt de afstand tussen je ogen en het scherm groter, wat op zijn beurt de spanning op de oogspieren vermindert waardoor ze meer ontspannen zijn.