Chromebooks met numeriek toetsenbord

Net zoals met Windows laptops zijn er ook chromebooks met een numeriek toetsenbord. Alleen zijn ze vaak lastig te vinden, of het staat niet duidelijk in de specificaties.

Over het algemeen worden alleen de 15 Inch modellen voorzien van een numeriek deel naast het normale toetsenbord. De kleinere modellen hebben gewoonweg te weinig ruimte in de breedte om deze optie er bij in te sluiten

Zoek je binnen de 15 inch modellen dan zul je vaak op de afbeeldingen ook het numerieke deel zien. 14 inch modellen en kleiner hebben dit dus niet, omdat ze te klein zijn om ruimte te bieden aan die extra toetsen.

Om het je makkelijk te maken hebben we de chromebooks die wel een numeriek toetsenbord hebben voor je op een rij gezet per merk. Verderop vindt je ook mogelijkheden als je al een chomebook hebt, en deze wilt uitbreiden met de extra toetsen.

Alle chromebooks per merk voorzien van numeriek toetsenbord

Het verschilt per merk hoe groot het aanbod is voor chromebooks die groot genoeg zijn om ook de nummers naast het toetsenbord te plaatsen. Omdat dit aanbod ook nog wel een wijzigt, en er steeds nieuwe modellen bij komen, vind je bij ons voor elk merk de modellen hieronder terug.

Acer

HP

Lenovo

 • Lenovo C340

  Lenovo C340

  15.6 Inch | 4GB Ram
  Intel Pentium Gold 2.3 Ghz | 32 GB Hdd
  Met Touchscreen.
 • Lenovo C340

  Lenovo C340

  15.6 Inch | 4GB Ram
  Intel Core i3-8xxx 2.2 Ghz | 128 GB Hdd
  Met Touchscreen.

Asus

Apart Numeriek toetsenbord gebruiken

Je kan ook een numeriek toetsenbord aansluiten via usb. Bij een kleiner formaat chromebook is dit vooral een goed idee, vooral als je deze invoer enorm mist. Als je een model hebt, die te klein is voor een geïntegreerd numeriek deel, dan is dit de oplossing voor je.

Het toetsenbord sluit je simpelweg aan op een vrije usb poort, of via bluetooth, en ze kunnen met alle QWERTY toetsenborden gebruikt worden

Goedkoopste numerieke toetsenbord op usb – Trust Xalas

Het goedkoopste numerieke toetsenbord dat we kunnen aanbevelen is de Trust Xalas. Trust is een merk dat al jarenlang randapparatuur en toetsenborden maakt. Zo ook een klein numeriek toetsenbord dat qua formaat niet veel ruimte in beslag neemt.

Kwaliteits numeriek toetsenbord inclusief pijltjestoetsen

Wil je een kwaliteits toetsenbord dan kies je voor deze. Volledig aluminium, en het vervangt de kleine pijltjestoetsen voor een normaal formaat. Het is volledig compatibel met QWERTY toetsenborden, AZERTY zorgt soms nog voor problemen en hij is niet hierop af te stellen.

Deze accessoire werkt volledig draadloos via bluetooth en heeft een hard aan en uit knop om batterij te besparen als je hem niet nodig hebt.

Het toetsenbord is rond de 30 euro maar voor dat geld een heel degelijk apparaat.

Draadloos bluetooth numeriek toetsenbord

Als je niets met draden hebt, of geen usb poort vrij hebt kan je ook kiezen voor een bluetooth numeriek toetsenbord. Deze werken natuurlijk op een batterij, maar gaan enorm lang mee op een setje.

Je sluit hem aan door verbinding te maken via de bluetooth van je Chromebook, of met behulp van de usb bluetooth ontvanger die er bij geleverd wordt.

Draadloos RF numeriek toetsenbord, met ontvanger

Draadloos via RF houdt in dat je altijd de kleine ontvanger nodig hebt om de accessoire te gebruiken. Deze zijn niet te verbinden via de bluetooth antenne, en je hebt hier dus een vrije usb poort voor nodig.

Volledig toetsenbord, bestand tegen morsen en nat worden

Loop je het risico je koffie om te stoten, of vind je het fijn dat het ding veilig is tegen vocht en water. Dan is een waterdicht numeriek toetsenbord wat voor je.

Deze zijn eenvoudig schoon te maken, lopen niet het risico stuk te gaan als je er iets overheen morst, en niet veel duurder dan de andere mogelijkheden.

Plaats een reactie