Dramatisch Meer Accu Met Eenvoudige Aanpassing In Chrome

Er wordt druk gewerkt aan aanpassingen en tests om het energieverbruik van Chrome te verbeteren. Zo vond ik dit artikel wat hier meer over verteld, en heb ik stappen voor je neergezet om deze optie zelf in te schakelen.

(Origineel bericht gepubliceerd op 7 Juli 2020: Dit nieuwsbericht is vertaald vanuit het bericht hier: https://chromium.googlesource.com/chromiumos/third_party/autotest/+/refs/heads/master/client/site_tests/power_LoadTest/README.md)


Google’s Chromium-browserteam heeft een eenvoudige oplossing bedacht voor het probleem van zware belastingen op de accu.

De browser is al lang erkend als een krachtig, stabiel programma, maar wel een die de neiging heeft om bronnen in beslag te nemen. De impact wordt vooral gevoeld door laptopgebruikers.

De Windows Club-website, gewijd aan Windows-gerelateerde tips en trucs, was de eerste die een nieuwe functie in de onlangs uitgebrachte Chrome 86-browser detecteerde die het geheugenprobleem aanpakt. Google test een optie die het aantal ‘wake-up’-oproepen van Javascript beperkt tot webpagina’s op de achtergrond.

Met de huidige Chrome-instellingen is het mogelijk om tot één wake-up call per seconde te maken.

Google-onderzoekers voerden tests uit waarbij ze de timers verhoogden, zodat ze slechts één keer per minuut konden worden opgeroepen.

In een experiment openden ze 36 webpagina’s op afzonderlijke tabbladen en testten ze hoe lang het zou duren om de batterij te ontladen. Met Chrome-browsers werkten de batterijen 7 uur lang, terwijl Safari-browsers 9,4 uur duurden. Maar met het knijpen van de timers, kregen Chrome browsers een extra 28 procent van het batterijgebruik -1.8 extra uren van werken, voor een totaal van 8.8 uur.

In een tweede test opende Google 36 browsertabbladen terwijl een YouTube-video op het actieve tabblad werd afgespeeld. Door het beperken van de Javascript-wake-up calls werd de levensduur van de batterij met een half uur verlengd, oftewel met 13 procent.

De manier waarop Chrome op dit moment functioneert, zou inhouden dat er constant, verspillend, geheugenverslindend, zou naar elk van die 36 achtergrondtabbladen worden gestuurd.


Hoe je deze functie zelf al testen kan, zowel laptops als chromebooks

Om zelf de instelling alvast toe te passen en accu tijd te winnen, kan je de volgende stappen ondernemen. Deze stappen zouden Windows Laptop gebruikers net zo goed helpen, als Chromebook gebruikers.

De instelling veranderen om de batterijduur van je Chromebook of laptop te verlengen.

Benodigde tijd om onderstaande uit te voeren: 2 minutes

Open je Chrome browser

Open Chrome met het icoon op je bureaublad of startmenu

Voer als url chrome://flags in

De-instelling-om-de-timers-te-verlengen-en-accuduur-te-winnen

Voer daarna chrome://flags/#intensive-wake-up-throttling in

De-instelling-die-je-aan-kan-passen-in-chrome-flags

Zet de instelling van Default naar Enabled

Zet-de-instelling-op-EnabledKlik op de knop en verander de status van default naar enabled

Start Chrome opnieuw op

Herstart nu je chromebook en de instellingen zijn van kracht.


Totdat Google de verbeterde functie officieel maakt, kunnen gebruikers Chrome downloaden van het kanariekanaal en code invoeren in de adresbalk om de geheugenbesparende functie te testen.

Gebruikers kunnen “chrome://flags” typen (zonder de aanhalingstekens) en vervolgens “chrome://flags/#intensive-wake-up-throttling” typen.

Dit zal Javascript-timers die op de achtergrond draaien opnieuw inplannen.

Wanneer komt deze functie officieel uit?

De functie zal binnenkort beschikbaar zijn voor alle apparaten, inclusief mobiele en desktop apparaten. Igt zal werken met alle platformen inclusief Windows, Android, Chrome OS, Mac en Linux.

De functie kan worden uitgeschakeld als een gebruiker de voorkeur geeft aan de frequente timerfunctie.

Het Chromium-team publiceerde een artikel genaamd “Throttling JavaScript Timers to Reduce Battery Use in Background Tabs”, waarin ze uitleggen dat website-ontwikkelaars toegang hebben tot de timers voor verschillende analytische functies.

“We gebruikten Devtools om het werk van populaire sites op de achtergrond te inspecteren”, aldus het rapport. “We vonden dat er veel werk werd gedaan met JavaScript-timers. Bovendien vonden we dat het werk dat werd gedaan met deze JavaScript-timers vaak niet waardevol was voor de gebruiker wanneer de pagina op de achtergrond werd geplaatst (bijv. controleren of de scroll-positie veranderde, logboeken rapporteren, interacties met advertenties analyseren)”.

Google Chrome werd in 2008 geïntroduceerd en heeft nu een marktaandeel van 68 procent van alle browsergebruikers, waardoor Firefox, Safari, Edge, Internet Explorer en Opera in het stof zijn blijven staan.

Plaats een reactie