Acer Chromebooks

Acer Chromebook

We geven je hier meer zekerheid voor de keus van een Acer Chromebook. Na het lezen van deze pagina weet je alle voor en nadelen van een Acer Chromebook, en uit welke modellen je voor jouw gebruik het best kan kiezen.

Als je nog niet zeker weet of het merk bij je past, of wanneer je twijfelt over een keus geven wij je hier meer duidelijkheid.

We staan ook voor je klaar als je een vraag hebt die hier nog niet word beantwoord.

Wat is het verschil van een Acer Chromebook ten opzichte van de andere merken.
Welke voordelen of nadelen kent het merk.
Welke series Chromebooks heeft Acer, en wat zijn hier de kenmerken van.

En de belangrijkste, hoe kies je een Acer Chromebook die alle kenmerken heeft die belangrijk voor jou zijn.

Op deze pagina gaan we jou er alles over vertellen.

Acer kent verschillende series Chromebooks. En elke serie heeft zijn eigen kenmerken. Om wat duidelijkheid te scheppen is alle beschikbare modellen geven we je hier een overzicht van deze types.

Acer Chromebook R13

De Acer Chromebook R13 (modelnummer CB5) is de chromebook die gebruikt kan worden in vier verschillende modi. Het kan als notebook, Tablet, voor weergave of als ’tent-model’ gebruikt worden.

De Chromebook R13 is slechts 15,5 mm dik, en is daarom erg lichtgewicht en klein om overal mee naartoe te nemen.

Net als andere Chromebooks is de R13 niet voorzien van een ventilator, en deze heeft hij ook niet nodig. Er komt tijdens het gebruik maar weinig warmte vrij, en dit heeft als voordeel dat er geen lawaaierige koeler aanwezig hoeft te zijn.

Acer kent op dit moment de volgende modellen in de R13 Serie.

Alle modellen van Acer in de R13 serie kan je vinden op de site van Acer

Staar je niet te blind op de speciale typenummers die er achter staan. Kijk vooral naar wat jij nodig hebt om er lekker mee te werken. Bij deze serie is het werkgeheugen minimaal 4 GB en zijn ze allen meer dan snel genoeg en zuinig om films te kijken, te werken in office of google applicaties, en je favoriete fotos te bekijken.

Acer Chromebook spin

De Acer chromebook spin serie is herkenbaar door het kantelbare scherm. Soms ook wel een 360 chromebook genoemd. ( waarvan meerdere merken dit hebben). Elke Chromebook in de Spin serie heeft een kantelbaar scherm.

Alle huidige Acer Spin serie chromebooks

Spin houdt dus in dat het scherm volledig om te klappen ( te spinnen ) is, en je de Chromebook kunt gebruiken als tablet. Handig wanneer je wilt surfen of wilt kijken zonder dat je direct een toetsenbord nodig hebt.

Touchscreen met glanzend beeldscherm

Bij de spin serie is er gekozen voor een touchscreen met glanzend beeldscherm. En dit wil je ook, omdat een glanzend beeldscherm altijd meer levevndige kleuren zal kunnen weergeven dan een mat scherm.

Acer spin Chromebooks zijn 2-in-1 ( laptop en tablet )

De 2-in-1 functionaliteit van Chromebooks betekent dat je ze kan gebruiken als laptop, en als tablet. Het scherm is volledig (360 graden) om te klappen. Ook wel de tabletmodus genoemd.

Je kan een schermtoetsenbord gebruiken in de ’tabletmodus’ als je toch tekst in moet voeren, voor een zoekopdracht bijvoorbeeld.

De Acer Chromebook Spin serie heeft zijn modellen aangeduid met een nummer. Dit nummer bestaat uit 2 delen en geef o.a. aan hoe groot het scherm is van de Chromebook. Als je dit eenmaal weet, kan je door het modelnummer te zien al weten hoe groot het scherm is.

Acer Chromebook Spin 11

Beeldschermgrootte

De spin 11 serie bestaat uit Chromebooks met een 11 inch beeldscherm. 11 inch zit heel dicht in de buurt van de tablets zoals we die kennen van de iPad of de Samsung tab bijvoorbeeld.

Je mag deze modellen dus rustig zien als een tablet met een handig ingebouwd toetsenbord. En omdat het een SPIN is, kan je ook lekker in je stoel met de Chromebook als tablet ontspannen. Ze worden ook vaak als een 2-in-1 chromebook aangeboden, dan weet je dat je hem ook als tablet kan gebruiken

De Spin 11 serie kent de volgende modellen

Spin 12 – CP512

Acer spin 12 Chromebook met een 12 inch beeldscherm. De resolutie van deze chromebook is 1366×912. in verhouding is de weergave op deze grootte hetzelfde als op een 14 inch full hd beeldscherm.

  • CP512

Spin 13

Spin 13 serie bestaat uit Chromebooks met een 13 inch beeldscherm. 13 inch is het beeldformaat waarop ook de eerste betaalbare full hd schermen te vinden zijn. Full HD bij kleinere beeldschermen vragen wel om scherpe ogen, omdat op dit formaat de resolutie al snel te klein is. Heb je echter prima zich, dan zul je blij zijn met de extra ruimte op je scherm.

Films, foto’s en fullscreen apps zullen op full hd superscherp weergegeven worden.

Spin 15 en Spin 15 CP315

De Spin 15 serie bestaat uit Chromebooks met een 15 inch beeldscherm. In dit formaat beeldscherm heb je vrijwel altijd een Full HD scherm tot je beschikking. Dat houdt in dat je meer tegelijkertijd kan zien dan op kleine beeldschermen.

De maximale batterijduur kan oplopen tot max 14 uur. Batterijduur is echter een moeilijk begrip, omdat het testen ervan niet in ‘echte situaties’ gebeurt. Deze batterijtijd betekent bijvoorbeeld niet dat je 14 uur lang kan netflixen. Hoe meer je van je Chromebook vraagt, des te sneller je accu leeg is.

Spin 713

Ben je op zoek naar een vlaggenschip van Acer dan zit je perfect met de 7 Serie chromebooks. Voorzien van indrukwekkende snelheid met de 10e Generatie Core i7 processoren zit je echt nooit om snelheid verlegen.

de ’13’ in 713 staat voor het strakke 13inch beelscherm met resoluties tot wel 2256×1504.

Ze hebben een multi-touch IPS touchscreen, waardoor je meerdere plekken op het scherm tegelijk kan gebruiken en hij meerdere vingers herkent tijdens aanraking.

De 713 serie is hiermee vooral geschikt voor het zwaardere werk zoals videobewerking en fotobewerking. Afspelen van video’s gebeurt probleemloos en absoluut zonder stotteren.

Daarnaast kan deze chromebook bij subtiel gebruik een batterijtijd van 10 uur halen.

Welke Acer Chromebook moet ik kopen

omdat je gebruik bepaalt welke chromebook je nodig hebt raden we je aan om de keuzehulp te gebruiken. Zo kies je voor jouw de juiste chromebook

Wat kost een Acer Chromebook

Een Acer Chromebook kan je in de aanbieding vinden tussen €195 en €219. Bekijk onze pagina voor actuele Acer Chromebooks

Kan ik Office gebruiken op een Acer Chromebook

Alle Office onderdelen die je in de appstore kunt vinden kan je ook installeren op een Chromebook

Is Acer het beste merk voor chromebooks

Het beste merk is het merk dat alles biedt dat jij nodig hebt. Er zit niet echt een verschil in bouw of betrouwbaarheid. Bekijk ook onze aanraders eens

Wat is de beste Acer Chromebook

Als je het optimale uit de acer serie wilt halen kies dan voor de 713 serie. klein formaat laptop en met uitstekende prestaties

Plaats een reactie